Μαρτίου 7, 2006

Ξενιτιά

Posted in Επαναλαμβανόμενα στις 10:04 πμ από Διγέλαδος

Ένα επαναλαμβανόμενο όνειρο που έχω είναι να γυρίζω πίσω στη χώρα που σπούδασα. Κι εχθές το βράδυ πάλι αυτό ονειρεύτηκα. Για μια άλλη φορά γύρισα σε μια από τις παλιές εστίες που έμενα χωρίς βαλίτσες κι απροετοίμαστος για την ξαφνική μου ξενιτιά. Έψαχνα παλιούς γνωστούς που είχαν απομείνει εκεί και να μπορούσαν να με φιλοξενήσουν. Έπρεπε να ξαναρχίζω να γνωρίζω από την αρχή τους συγκάτοικούς του και αυτοί να παραξενεύονται για την επίσκεψή μου. Επειδή έβλεπα ότι δεν με παίρνει πολύ η κατάσταση κι ότι μπορεί να με βρίσκανε από το πανεπιστήμιο και να με διώχνανε από εκεί, πήγα να παρακαλέσω καμιά φίλη μου να με φιλοξενήσει σπίτι της. Μάλιστα όπως συζητούσαμε σε μια καφετέρια από δίπλα ήταν μια παρέα που μιλούσε περίεργα. Δηλαδή στο διάλογό τους όποτε αναφερόντουσαν σε πρόσωπα ή μέρη απλώς κλείνανε το στόμα και βγάζανε ένα «μμ» με ένα επιδεικτικό τρόπο για να καταλάβουν οι υπόλοιποι. Κάπως έτσι:

Τα μάθατε για τον μμ..;
Όχι τι;
Πήγε στο μμ.. και μετά ..μμ..
Ναι ε;
Ναι και μετά μμ.. και μμμ..

Εγώ έλεγα στη φίλη μου με το κοντό ξανθό μαλλί (μη υπαρκτό πρόσωπο), καλά τι κώδικα χρησιμοποιούνε αυτοί και γιατί δεν θέλουν να τους καταλαβαίνουμε;

Γενικά πρέπει σημειώνω τις επόμενες φορές τι μου συμβαίνει εκείνη την περίοδο γιατί βλέπω άρκετες φορές να γυρίζω στο παρελθόν και μάλιστα σε τόσο άβολη κατάσταση. Είναι εξαιτίας του καινούριου περιβάλλοντος που θα μπω; Επειδή νοιώθω απροετοίμαστος στο δουλειά που θα πάω στην ίδια μέρα; Ο διάλογος δεν έχει ξανα επαναληφθεί αλλά νομίζω ξέρω το λόγο που έγινε, κατί που δεν θα το συνειδητοποιούσα αν δεν θα τον έγραφα κάτω. Πάντως είναι συνδυασμός εμπειριών και τρόπος γραφής του Έκο που συνηθίζει να βάζει αντί για τα ονόματα των χωριών των ηρώων αποσιωπητικά (κάτι που με είχε παραξενέψει).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: