Ιουλίου 10, 2006

Γερο-ηλεκτρολόγος, σκυλιά-γατιά που μιλάνε, και το παλιό μου διαμέρισμα με καρπούζι

Posted in Αυτοκίνητο, Διάλογοι, Επαναλαμβανόμενα, Σκύλος στις 6:53 μμ από Διγέλαδος

To αμάξι μου είχε χαλάσει κι από τι φαινόταν έπρεπε να έφταιγε ένα μικρό συρμάτινο καλώδιο που για κάποιο περιέργο λόγο το θεωρούσα ως το συμπλέκτη και και ένα μικρό πλαστικό από το οποίο περνούσε που το έλεγα γκάζι. Όλα αυτά δεν ξεπερνούσαν το μέγεθος μιας μισής παλάμης. Βρήκα ένα μαγαζί ηλεκτρονικών που κάνουν διορθώσεις. Εκεί ήταν ένας γέρος (ο σοφός των ονείρων μου) ο οποίος αμφέβαλε αν θα μπορούσε να το φτιάξει, αλλά είπε ότι θα προσπαθούσε να το διορθώσει. Στο μεταξύ μου έδωσε κάτι βιβλία να κοιτάξω, νομίζω ήταν και ένα βιβλίο μαγειρικής, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Έκατσα σε άνετο παλιό δερμάτινο καναπέ (που χωράει δυο-τρεις) και παρατήρησα ότι το μαγαζί ήταν και σαν σπιτι, όπου μάλλον ο πάνω όροφος θα λειτουργούσε σαν κρεβατοκάμαρα λογικά. Είχε ένα μικρό χαλάκι, τραπεζάκι και τα σχετικά. Επίσης σε αυτό το σπίτι βρισκόντουσαν ένας σκύλος και μια γάτα και ήρθαν πάνω μου για να τα χαϊδέψω. Αυτό το διαφορετικό που είχαν ήταν ότι μπορούσαν να μιλήσουν, αλλά σε μικρές προτάσεις. Κι έτσι απαντούσανε σε αυτά που τους έλεγε ο γέρος. Καθώς όμως πήγανε να κάτσουνε παρά-πέρα είδα ότι δεν μιλήσανε μεταξύ τους. Και μου είπε ο γέρος ότι δεν χρειάζεται να μιλήσουνε με τη γλώσσα μας για να συνεννοηθούν μεταξύ τους..

αυτό μπορεί να έχει σχέση και με το βιβλίο που διάβαζα της le guin: η λέξη για το κόσμο είναι το δάσος, επειδή μέσα υπάρχουν πλάσματα σε έναν πλανήτη που στην αρχή πιστεύουν ότι δεν έχουν υψηλή νοημοσύνη και δεν μπορούσαν να μιλήσουν με μεγάλες προτάσεις.. αλλά τελικά το αντίθετο συνέβαινε.
Άλλο όνειρο (πιο βαρετό):

Είμαι στο παλιό μου σπίτι σε μια πολυκατοικία, έξω από το διαμέρισμα στα σκαλιά των τελευταίων ορόφων. Εκεί έχουν πέσει πολλά κομμάτια από ένα σπασμένο καρπούζι. Η καινούρια γάτα που έχουμε (στην πραγματικότητα) τρώει τα αποφάγια. Ο γείτονας όπως στα παλιά μου όνειρα ήθελε να δει αν ήταν όλα καλά και ήθελε να τα πούμε για να σιγουρευτεί. Φυσικά εγώ ήθελα να τον διώξω γρήγορα. Επίσης όπως στα παλιά μου προεφηβικά όνειρα νόμιζα ότι υπήρχε ένας παραπάνω όροφος…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: