Ιανουαρίου 31, 2007

To φαινομενική παρον είναι η πραγματικότητα

Posted in Συμβολικά στις 9:49 πμ από Διγέλαδος

Ή αλλοιώς εγώ ο σούπερμαν.

Δεν θυμάμαι και πολλά, αλλά ήταν κάτι άκρως συμβολικό. Πρώτα ήμουν με ένα φίλο και πάμε να συναντήσουμε ένα μεγάλο κι αναγνωρισμένο προσώπο, συγγραφέας ή κάτι τέτοιο. Μπορεί να έχει σχέση και με τον αγαπημένο μας Κούρκουλο. Αφού συστηθήκαμε, μας πήγε στο παλιό του σπίτι. Ήταν ένα ερειπομένο μεγάλο κτίριο, σαν τριώροφη έπαυλη, αλλά με τις ρωγμές της, το σκούρο χρώμα και  περικυκλωμένη με τους κισσούς της. 

Ήμασταν έκπληκτοι για αυτήν την αποκάλυψη όταν μας είπε ότι έμεινε εκεί για τα πρώτα 9 του χρόνια.

Καθώς περνούσαμε από τις πόρτες, ο άνδρας αυτός εξαφανίσθηκε και εμφανίστηκε η μάνα μου. Ενώ απ’ έξω ήταν ένα καταστραμένο μη λειτουργήσιμο αμάξι, στο οποίο μέσα βρισκόντουσαν μάλλον άστεγοι ή πρόσφυγες. Όταν μπήκαμε μέσα έννοιωθα ότι μας κυνηγούσαν για κάτι. Κι εγώ ήμουν ο νεαρός σούπερμαν, όπως σε αυτή τη σειρά που δείχνουν αυτόν τον καιρό. Κρατούσα ένα αντικείμενο που είχε το σχήμα ενός πολύεδρου, αλλά αντί για ίσιες έδρες είχε σφαιρικές έδρες. Κάπως έτσι:
Σφαιρικό Πολύεδρο

Τότε η μητέρα μου μου είπε μια πρόταση που ακούστηκε κάπως σαν το ότι «η φαινομενική παροντική κατάσταση είναι η πραγματικότητα».

Τότε άκουσα τους αστυνομικούς ή αυτούς που φαίνονται σαν μυστικοί αστυνομικοί να φτάνουν με τα αμάξια τους μπροστά στο κτίριο. Βγαίνω από την πόρτα και βρίσκομαι απέναντι από μια κοπέλα πράκτορα που είχε βγει από το ένα αμάξι. Έψαχνε αυτό το αντικείμενο. Με πλησιάζει σαν να με φιλήσει στο μάγουλο ή να μου πει κάτι στο αυτί. Αλλά τελικά απλώς βάζει το μάγουλό της δίπλα στο δικό μου. Όταν απομακρύνεται βλέπω στο χέρι της να κρατάει κάτι. Τελικά είχε βάλει το χέρι της στην τσέπη μου. Στο χέρι της πια βρισκόταν η καφετιά θήκη του αντικειμένου, που είχε και αυτό το σφαιρωειδές τραπεζόεδρο σχήμα.

Εγώ πια είμαι σπίτι μου και ξαπλωμένος εξακολουθώντας να έχω το πρόσωπο του νεαρού σούπερμαν. Αφού είχα ηρεμίσει, άνοιξα το στόμα μου και έβγαλα απ’ έξω το αντικείμενο αυτό που έψαχναν. Το κοίταξα και το ξαναέβαλα μέσα, αλλά αυτή τη φορά είχε πάρει την μορφή πράσινων σταφυλιών. Κι εκεί θυμήθηκα πάλι αυτήν την έκφραση που λέει ότι φαινομενική κατάσταση εστί πραγματικότητα. Στο μεταξύ κατά την κατάπωση μου ήρθε και η εικόνα ενός ερπετού…

Κι ένα ακόμα άλλο άσχετο όνειρο: 

Όταν ξύπνησα και ξανακοιμήθηκα για άλλα 5-10 λεπτά είδα ότι έστελνα RDS σήματα με μια ειδική μικρή συσκευή. (RDS είναι τα σήματα που στέλνει ένας ραδιοφωνικός πομπός σε έναν δέκτη και τα εμφανίζει στην οθονούλα του ραδιόφωνου σαν ψηφιακά μηνύματα, όπως το όνομα του σταθμού, την ώρα κτλ.) σε ένα ραδιόφωνο ενός φίλου μου προσπαθώντας να επικοινωνήσω μαζί του. Κι ότι προσπαθούσα να του στείλω μια εικόνα της Μακεδονίας, γιατί εκεί μένει, αλλά με με ασπρόμαυρες επισκίασεις.

Advertisements

2 Σχόλια »

  1. lexx said,

    Σούπερμαν εσύ, Κόναν εγώ 😉

  2. Μοιραστήτε μαζί μας τo anima/us σας ;P


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: