Δεκέμβριος 16, 2007

Πυθία

Posted in Εφιάλτες στις 11:46 μμ από Διγέλαδος

Ήμουν με τον κολλητό μου, ένα φίλο μας και μια φίλη μου. Ήμασταν σε ένα είδος κοιτώνα, που θύμιζε και στρατόπεδο λόγω των μεταλλικών χρωμάτων και της ψυχρότητας ή έστω εστίες όμως σε ένα απομονωμένο μέρος. Σε κάθε θάλαμο ζούσανε δυο – τρία άτομα με τις κοινές τουαλέτες και νιπτήρες. Ο φίλος μας είχε γίνει κομμάτια μαζί με ένα φίλο του (είχαν μεθύσει) και τον γυρνούσαμε στο θάλαμό του. Μπαίνουν στο δωμάτιο τους κι αρχίζουν να έχουν μια πολύ έντονη συζήτηση, σχεδόν φωνάζανε. Στο μεταξύ μας παίρνει τηλέφωνο μια γυναίκα που την φωνάζουμε Πυθία λόγω των ικανοτήτων πρόβλεψης που διαθέτει. Μας λέει:

«Γρήγορα, Μπείτε μέσα. Θα αρρωστήσουν!»

Εμείς ρωτήσαμε τότε: «Τι εννοείς!?»

Και μας ξαναλέει: «Θα αρρωστήσουν!»

Ο κολλητός μου στήνει  το αυτί του στην πόρτα, αλλά δεν ακούει τίποτα. Την σπρώχνει με δύναμη και την ανοίγει. Ο φίλος μας μας παραμερίζει αμέσως και τρέχει προς την τουαλέτα. Τότε καταλαβαίνω ότι αυτό που μας έλεγε η Πυθία ήταν μια κυριολεκτική μετάφραση του Be Sick. Αλλά αυτή η έκφραση κανονικά σημαίνει «κάνω εμετό». Αυτό εννοούσε! ότι θα κάνει εμετό ο φίλος μας!

Μετά από αυτήν αποκαλυπτική εμπειρία γυρίσαμε πίσω στο δικό μας δωμάτιο με τον κολλητό μου και τη φίλη μου και συζητούσαμε για τι είναι ακριβώς αυτή η Πυθία. Τελικά όταν φτάνουμε μέσα έρχεται και η Πυθία μαζί μας για κάποιο λόγο. Τα μάτια της έμοιαζαν με της φίλης μου και τις μπέρδευα. Ήθελε να μας ειδοποιήσει για κάτι.  Ακούει κάτι έξω από την πόρτα να συμβαίνει. Το ακούμε κι εμείς και κάνουμε ησυχία. Πλησιάζω τη πόρτα μήπως και δω από κάποια εσοχή. Τελικά όντως βλέπω από το κάτω μέρος της πόρτας κάποιον, ήταν ένα τέρας-δολοφόνος κι τραβούσε το δέρμα από το πρόσωπο ενός άτυχου θαλαμιζόμενου. Φώναξα στα παιδιά να έρθουν να με βοηθήσουν με την πόρτα. Το τέρας κάτι κατάλαβε και δεν έχασε χρόνο για να ορμήσει πάνω της. Ευτυχώς κάπως την προλάβαμε. Αλλά βρήκε να χώσει το χέρι του από πάνω από ένα τζαμάκι της πόρτας. Στο τέλος τα κατάφερε να μπει μέσα και στείνεται στο κέντρο του δωματίου και σηκώνει το χέρια του πανηγυρίζοντας για το κατόρθωμά του βγάζοντας μια ιαχή. Εμείς οι τρεις μας με σουγιάδες, ψαλίδια και νυστέρια στα χέρια μας του επιτεθήκαμε. Όπως κόβαμε κομμάτια του έτσι κι αυτός μπόρεσε λίγο να κομματιάσει / πληγώσει τον κολλητό μου. Όμως ευτυχώς τον σκοτώσαμε.

Αλλά η ιστορία δεν τελείωσε εκεί. Κατά το θάνατό του η Πυθία συνδέθηκε μαζί με τέρας και το τέρας εμφανίστηκε μπροστά μας σαν κανονικός άνθρωπος κι άρχισε να λέει την ιστορία του. Εμείς απορήσαμε για το τι συμβαίνει. Και η Πυθία μας ζήτησε να τη συγχωρέσουμε:

«Από την πολύ ένταση ξέχασα ότι μπορεί να ήμουν συνδεδεμένη ακόμα μαζί σας συγχρόνως όταν συνδέθηκα με αυτόν.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: