28 Δεκεμβρίου, 2008

καταδικασμένη αποστολή

Posted in Περιπέτειες στις 1:52 μμ από Διγέλαδος

Ο εχθρός είναι εντός των πυλών. Είναι φανερό από τη φωτογραφία. Ένας άνθρωπος που εμπιστεύεται η κυβέρνηση μαζί με το στρατό, αποδεικνύεται σύμμαχος του Ιρακινού αντιστασιακού στρατού. Πρέπει να δράσουμε αμέσως. Δεν υπάρχει χρόνος να περιμένουμε την ανταπόκριση του στρατού με την αποστολή περισσότερων στρατιωτών. Το μόνο για το οποίο έχουμε χρόνο είναι να στείλουμε τη φωτογραφία με τον προδότη μέσω φαξ. Ας ελπίσουμε ότι θα καταλάβουν. Πριν να είναι αργά.

Είμαστε σε ένα νησάκι όχι μακρυά από τη στεριά, αφού ακολουθήσαμε τα ίχνη που είχαμε στη διάθεσή μας. Είναι το κρησφύγετό τους. Πριν κατευθυνθούμε προς τα βάθη του νησιού, είδαμε μια γάτα περικυκλωμένη από πολλούς λύκους κι άγρια σκυλιά. Η γάτα τρομαγμένη και νοιώθοντας την απειλή έτρεξε πάνω από το νερό προς την στεριά, τόσο γρήγορα που δεν προλάβαινε να βυθιστεί μέσα σε αυτό.  Εκεί που νοιώσαμε καλά για τη γάτα, ότι είναι ασφαλής, τα σκυλιά καταφέρνουν να περάσουν από την αντίπερα όχθη κολυμπώντας. Τώρα πάλι η γάτα κυνηγημένη τρέχει προς τα δέντρα του δάσους με τα σκυλιά πίσω από την ουρά της. Αν σκαρφαλώσει σε κάποιο δέντρο ίσως σωθεί. Εμείς γυρίζουμε το βλέμα μας πίσω στην αποστολή μας. Δείχνουμε μεταξύ μας με νοήματα των χεριών μας από ποια πλευρά των μικρών λοφίσκων θα πάμε. Με γρήγορο και αθόρυβο βηματισμό δεν αργούμε να πάρουμε τις θέσεις μας. Ο καθένας μας βρίσκεται στα γόνατά του πάνω σε κάποιο λοφίσκο ή ανάμεσα. Η αγωνία έχει κυριαρχήσει έναντι των άλλων σκέψεων και συναισθημάτων μας. Οι αισθήσεις μας πια ελέγχονται από αυτή. Έτσι και τα ανακλαστικά μας είναι πιο ευαίσθητα απ’ ότι χρειάζεται. Κάποιος από μας τραβάει τη σκανδάλη πιο νωρίς ή κάποιος από το αντίπαλο στρατόπεδο μας εντοπίζει και μας αναγκάζει να απαντήσουμε. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα για να ξέρουμε ακριβώς. Ένας δικός τους έχει χτυπηθεί από δική μας σφαίρα και είναι ξαπλωμένος στο χώμα. Τα χέρια του τα κρατάει ψηλά σαν να θέλει να πιάσει τον ήλιο. Οι υπόλοιποι στρατιώτες μας περικυκλώνουν με τα όπλα τους να σημαδεύουν τα κεφάλια μας. Παραδιδόμαστε.

Την ίδια ώρα ο αρχηγός του στρατού μαζί με τον πρόεδρο παίρνουν στα χέρια τους το φαξ. Ένας αξιωματικός αναγνωρίζει τα άτομα γύρω από το σημαντικό πρόσωπο στο κέντρο της φωτογραφίας μαζί με την τοποθεσία. Βάζουν τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους και βλέπουν την εικόνα της προδοσίας. Αμέσως διατάζονται να βρουν την τελευταία θέση μας και να στείλουν ενισχύσεις.

Μας έχουν παραθέσει σε μια σειρά. Οι παλάμες μας είναι κολλημένες στον φτιαγμένο από ξηρή λάσπη τοίχο. Είμαστε όρθιοι με τα πρόσωπά μας να βλέπουν κατά την πλευρά του ίδιου τοίχου. Όμως ρίχναμε φευγαλέες ματιές προς τα πλάγια. Δυο από τους εχθρούς είχαν πιάσει στα χέρια τους το σώμα του τραυματισμένου από τα χέρια και από τα πόδια και τον μετέφεραν μέσα στο αρχηγείο τους. Τα όπλα τους τώρα σημαδεύουν τις πλάτες μας. Τώρα ο φόβος έχει διεισδύσει για τα καλά μέσα στις καρδιές μας. Κάτι αν συμβεί. Αν η διάθεσή τους αλλάξει, χρειάζεται μόνο να τραβήξουν τις σκανδάλες τους. Όπως κάναμε εμείς. Είμαστε στο έλεος τους. Η απερισκεψία θα έπρεπε να είναι αρκετή για την ήττα μας. Πώς γίνεται να μας νικούν σε αυτές τις μικρές μάχες, αλλά εμείς στο τέλος να νικάμε τον πόλεμο;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: